Segala yg terkandung/ terisi di rumah ini adalah terpelihara dan hak milik ZR. Segala karya atau bentuk penulisan adalah tidak dibenarkan sama sekali untuk ditiru, sila hormati.

Terima Kasih kerana mengunjungi dan menjadi pengikut Blog
ini.Wednesday, December 29, 2010

LEPASKAN CINTAMU ~ PART 1

ZR


Berbekal rasa  geram nur berjalan menyusuri pantai, keindahan pantai itu tidak sedikitpun menggamit perasaan yang bersarang dihatinya.

“Nur..awak buat apa kat sini.” Suara itu hadir lagi, suara yang banyak mendamaikan perasaan ini kebelakangan ini.

“Tanya nur, habis izat buat apa kat sini.” Bukan ke sepatutnya izat sedang sibuk maklumlah nak jadi raja sehari.” Ucap nur tanpa memalingkan wajah

“Alah macam kau tak pernah mengalami suasana begini,” Izat memandang wajah nur yang nampak seperti menyembunyikan masalah besar.

“Ya aku pernah merasai detik itu dan waktu itu aku amat bahagia, tapi sayang detik itu hadir seketika.” Ada nada kesalan diwajah nur

“Kenapa pulak, maaf andai aku bertanya kenapa kebelakangan ini, nur dan ikmal jarang bersama?” . Izat menuturkan soalan seperti seorang pesalah.

“Baguslah kalau kau perasan, ingat aku seorang je yang perasan.” Ada sindiran tajam dari nur

“Apa maksud nur, ikmal setahu saya sibuk sekarang dengan projet yang dikendalikannya, mungkin masanya terhad untuk nur.” Aku menjadi pembela tanpa berbayar.

“Kau kawan rapatnya merangkak kawan baik aku, kau mesti tahukan kenapa situasi kami begini, lelaki sesama lelaki tiada apa yang perlu dirahsiakan.” Tajam kata-kata dari nur

“Nur, apa masalah sebenar saya tak faham dan tak mengerti sindiran-sindiran dari nur.” Aku tidak begitu senang dengan tuduhan yang dilemparkan nur

“Betul ke izat tak tahu atau sengaja nak menguji atau melihat reakis nur.” Nur memandang sambil tersenyum sinis.

“Sudahlah izat, baik izat bersiap sedia melayari masjid yang bakal dibina.” Nur seakan malas berbicara

“Nur…..apa sebenarnya yang bermain dalam fikiran nur sehingga sanggup membuat tafsiran yang tersendiri pada izat?” . Ketidakpuasan hati menular bila sikap nur sejak akhir-akhir ini berubah, ikmal juga begitu entah apa yang melanda pasangan yang mendapat jolokan rome and juliet dari kawan-kawan sekampus.

“Izat, kau mesti tahukan abang ikmal nak kahwin lain”? Tutur nur dengan lembut

Izat terpaku tanpa jawapan. Pandangan dan mata nur jelas membuktikan betapa jiwanya hancur. Tergamak ikmal bukankah dulu gadis ini yang dipuja, gadis ini yang dimimpikan.

No comments:

Post a Comment

TQ..TQ Atas kata-kata comel