Segala yg terkandung/ terisi di rumah ini adalah terpelihara dan hak milik ZR. Segala karya atau bentuk penulisan adalah tidak dibenarkan sama sekali untuk ditiru, sila hormati.

Terima Kasih kerana mengunjungi dan menjadi pengikut Blog
ini.Friday, February 10, 2012

YA ALLAH

ZR

Ya Allah tika detik ini, dalam hela nafas yang KAU berikan, aku masih belum membayar dengan sempurna tiap apa yang diberikan, Sesungguhnya aku masih berhutang denganMU. Betapa aku selalu lalai untuk mengucapkan terima kasih terlalu susah untuk mentafsirkan MencintaiMU, Walau bibir ini ringan mengucap kata puji sesama insani.

Kerdilnya daku dalam segala nikmat sewaanMU, memang amat indah dan teramat bernilai hingga daku terkadang tidak mengingatiMU. Sungguh hina diri ini Ya ALLah, namum keinsafan ini hadir sementara tika kesulitan melalui dan bila sinar menjengah daku membiarkan KAU ibarat mimpi.

YA ALLAH
Amat kejam dan jahil diri ini kerana membiarkan diri dipesong walau pun kata syahat kuucapkan disetiap solatku, tidak sempurnakah solatku, tidak sempurnakah doaku YA ALLAH.

Betapa aku amat menginginkan RedhaMU untuk aku terus berjalan diaras kesenanganMU. Namun nafsuku lebih utuh untuk menarik diri agar terlalai dariMU. Lemahnya daku atau terlalu mudah menyerah kalah tanpa berjuang. Kesunyian yang hadir dihati, walaupun dimata penuh cinta tidak mampu melawan akan bisik hati yang mencari akan cahayaMU. YA ALLAH nekadkan aku untuk terus padaMU, ikatkan akal dan fikiranku agar terus MencintauMU melebihi cinta kaum Hawa pada Adam...

No comments:

Post a Comment

TQ..TQ Atas kata-kata comel