Segala yg terkandung/ terisi di rumah ini adalah terpelihara dan hak milik ZR. Segala karya atau bentuk penulisan adalah tidak dibenarkan sama sekali untuk ditiru, sila hormati.

Terima Kasih kerana mengunjungi dan menjadi pengikut Blog
ini.Wednesday, February 20, 2013

APA YANG KITA CARI

ZR
Itulah soalan saya pada diri saya sendiri, dalam kehidupan ini dan waktu ini apa sebenarnya yang saya cari? adakah saya ingin mencari kehidupan semata? ataupun saya ingin mencar\i kesenangan semata?, susah untuk saya mencari arah tuju hati sendiri, walau kadang-kala saya nekad tapi tetap akan berbelah bahagi juga. ruang pemikiran saya memang bukan sempit tapi terkadang tidak cukup ruang untuk saya bernafas.

 Bukan saya bersifat tamak tapi ini hakikat hakiki, yang saya juga terkadang alpa apa yang sebenarnya saya cari dalam perjalanan ini, makin hari makin jauh saya berjalan namun noktahnya maasih samar, masih dalam tanda tanya yang tidak berjawap.

Mungkin tak semua orang seperti saya, seorang yang masih mencari apa yang terkurang dan apa yang perlu dalam hidup ini, jika dikirakan pada zahir tentu nampak sempurna namun yang batinnya? banyak yang terkurang banyak yang perlu saya fahami dan selami.

Hidup ini bukan sekadar penghidupan namun sebuah erti kehidupan yang penuh rahsia, saya \, kamu dan sekalian belum pasti tahu apa yang kita cari walau kita merasa yakin yang kita telah cukup sempurna cukup melebihi nilai seorang jutawan atau dermawan.

Pokok pangkalnya apa yang kita cari dalam hidup, jika cinta maka hidupkan cinta itu bukan hanya seseama insani namun jua buat Pencipta yang Agung, jika rindu yang kita cari maka kuatkan rindu kita untuk lebih mengenali DIA.

Hanya kita yang tahu apa yang kita cari simpangnya didepan kita, terpulang pada kita, segalanya bermula dari kita...dan perjalanannya kita juga yang mencorakkan walau hakikat DIA yang merencanakan .

Setinggi mana pun ilmu dan bijaksananya kita cari dalam sedalamnya apa yang kita cari, fahamilah apa yang perlu kita cari dan dimana harus kita mencari, tak perlu malu untuk memulakan pencarian, kerana malu itu jua punya harga.

No comments:

Post a Comment

TQ..TQ Atas kata-kata comel