Segala yg terkandung/ terisi di rumah ini adalah terpelihara dan hak milik ZR. Segala karya atau bentuk penulisan adalah tidak dibenarkan sama sekali untuk ditiru, sila hormati.

Terima Kasih kerana mengunjungi dan menjadi pengikut Blog
ini.Tuesday, January 29, 2013

ILMU HITAM, ALAM GHAIB & PANCAINDERA 6

ZR

Wah topik hari ini lain sikit kan? ILMU HITAM dan ALAM GHAIB. Memang ramai yang tidak percaya tentang kewujudan benda ini dizaman serab canggih bak kata muda-mudi sekarang zaman IT.

Saya pun begitu juga memang susah nak percaya tentang benda ni, tapi bila saya dijatuhkan ujian yang tidak begitu hebat namun cukup untuk mengujikan.

Sememangnya wujud tentang benda ini, tak perlu kita cuba untuk menolak.

Pengalaman saya sehingga kini belum pulih sepenuhnya, kesannya amat nyata, sehingga kini saya masih lagi ketakutan untuk beberapa perkara.

Tapi saya anggap ini adalah ujian Allah untuk mendekatkan saya pada dia, bila kita disituasai tersebut kita akan lebih mudah untuk mencari apa yang kurang dalam diri kita, bermual disitu kita akan makin hampir pada DIA. Bersyukur sebenarnya bila ujian itu datang, walau permulaan amat menakutkan namun berkat kesabaran dan doa orang sekeliling saya makinmampu untuk melawan rasa itu.

Tentang alam ghaib memang tak terjangkau dek akal, tapi mengapa kita menidakkan alam ini wjud, rahsia Allah dari langit satu hingga langit ke7, hanyan hamba yang terpilih ada kelebihan untuk melihat.

Mahluk iblis, jin atau sebagainya semua wujud, semua seperti kita mahluk Allah, mereka jua seperti kita merata-rata cuma pancaindera orang tertentu sahaja mampu membuka hijab atau hamba Allah yang mempunyai Kasyaf.

Masih tergiang kata seseorang kepada saya, bila Allah mengkehendaki dia tidak akan memilih sekadar dari golongan ulama, walai atau sufi, DIA akan memberikan tidak kira kepada sesiapa kelebihan itu bertujuan untuk menyedar orang tersebut tentang kewujudan ALLAH.

Saya mula membaca dan memahami tentang ini bila saudara terdekat saya boleh melihat makhluk -makhluk yang pelik, memang saya penakut tapi saya seorang yang ingin tahu. Jadi nak atau tidak saya akan berusaha untuk mencari sedikit ilmu dan pengetahuan tentang sesuatu benda yang tak terjangkau dek akal.


 Jadi pada teman yang ada pancaindera ke-6 atau kasyaf, gunakan sebaik mungkin jangan terlalu riak jangan mula menjalinkan hubungan dengan benda-benda yang boleh menkufurkan dan membuatkan kita menyekutukan ALLAH. Kelebihan yang dikurniakan bukan satu bonus untuk kita bersikap takbur. ingat yang baik itu akan memudaratkan jika kita manfaatkannya sebaik mungkin.

Ingat walau kita merasakan kita hebat, tapi DIA lagi hebat. Jika tidak kerana Redhanya mustahil apa yang terselindung boleh dilihat tanpa tabir.

*Lihatlah dengan mata hati bukan sekadar mata nafsu semata.

No comments:

Post a Comment

TQ..TQ Atas kata-kata comel