Segala yg terkandung/ terisi di rumah ini adalah terpelihara dan hak milik ZR. Segala karya atau bentuk penulisan adalah tidak dibenarkan sama sekali untuk ditiru, sila hormati.

Terima Kasih kerana mengunjungi dan menjadi pengikut Blog
ini.Wednesday, April 27, 2011

UCAPKAN

ZR
Kau terlalu setia menemani daku, walau tanpa sebarang ucapan ikrar cinta kau tetap disisi dalam duka dan dalam airmata.
Bila ditanya ucapmu kita hanya sepasang sahabat begitu jua daku jawapan yang hadir kami memang akrab sebagai sahabat dan profesional kerja, tapi ucapan itu seakan tidak dipercayai oleh orang sekeliling kerana melihat tingkahmu yang melindungi daku, tangan ku selalu kau gengam tika berjalan, semangat ku sentiasa kau bakar. Tapi kita tetap memang status berkawan sahaja.
Terkadang ku lihat ada rasa cemburu padamu bila daku memenuhi aktiviti bersama teman lain, begitu jua daku tapi mengapa rasa cinta tidak pernah hadir antara kita, tapi kita ibarat saling melengkapi dan dimata umum jika nama mu disebut maka akan hadir jua namaku, tapi sinar sayang tiada antara kita.
Tika kita juh kerana tugasan masing-masing tidak melupan kau sentiasa ku ceritakan pada teman seorang sahabat yang memang susah kucari, sehingga terkadang airmata menitis bila terkadang mengenagkan persahatan dan betapa baiknya dikau padaku.
Ucapmu semoga aku sentiasa maju dan jika aku memerlukan dikau, kau akan hadir walau dimana sahaja, kerana itu ramai yang menyangkakan kita bercinta tapi hakikatnya tidak, kita telah slaing mengenali selama 8 tahun bermula dari dikau tidak begitu menyukai ku sehingg dikau digelar pelindungku oleh umum.
Entah kenapa kita berdua belum memikirkan cinta, dan andai nanti masing-masing telah menemuai cinta mungi kau dan aku tidak dapat lagi bersama begini..semuanya akan jadi sejatrah atas nilai persahabatan kita..

No comments:

Post a Comment

TQ..TQ Atas kata-kata comel